صحبتهای وزیر کشور را شنیدهاید. یا کلیاتی درباره آن به گوشتان خورده است.
این صحبتها گرچه از زبان جناب آقای پورمحمدی وزیر کشور مطرح شدهاند اما نمیتوان آن را دیدگاه حاکمیتی دانست. چرا که وزارت کشور درباره ازدواج موقت ماموریت ویژهای ندارد. پس گویی جناب آقای پورمحمدی به عنوان یک روحانی که وزیر کشور هم هست در یک همایش تخصصی سخنانی بر زبان رانده است.
شرایط ویژه ازدواج موقت در جامعه به گونهای است که نمیتوان به راحتی درباره آن اظهارنظر کرد. از دیدگاه فقه شیعه این مسئله کاملا پذیرفته شده و حتی توصیه شده است و هیچ شکی در آن نیست اما فرهنگ امروز جامعه ایرانی این موضوع را برنمیتابد. برای تحقق دین هم راهی جز تبلیغ آن نیست.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که اگر مسئولین جمهوری اسلامی میخواهند به بهانه ریشهکن کردن فساد و مواردی از این دست به تبلیغ سنتهای الاهی بپردازند، همان بهتر که به کار خود برسند. از آن رو که حقانیت احکام الاهی، جاودانه است. اگر هم مصلحتی ایجاب میکند که یک گزاره شرعی اجرا نشود، مصالح و مفاسد آن باید مبنایی مورد توجه قرار گیرد.
صرفنظر از انگیزههای آقای پورمحمدی برای طرح این موضوع باید توجه کرد که مجموعه حاکمیت جمهوری اسلامی نمیتواند بدون اصلاح زیرساختهای نظام خانواده به تبلیغ گزارههایی بپردازد که به مقدمات آن توجهی ندارد.
دولت محترم و بقیه سازمانها و نهادها و بقیه قوا اگر دلشان برای جریان یافتن روح دین در جامعه میتپد، باید بدانند که با کار یکروزه نمیتوان کاری از پیش برد. البته باید شهامت وزیر محترم کشور در بیان روشن دین را ستود اما اگر از نگاه حاکمیتی بخواهیم به این رخداد نگاه کنیم باید ببینیم دولت محترم و بقیه قوا برای تسهیل ازدواج چه کردهاند؟
باید دید قانون تسهیل ازدواج جوانان به کجا رسیده و حتا توفیق نسبی در آن به دست آمده است یا نه! به علاوه آقای پورمحمدی بدانند که نیاز بیپاسخ نخواهد ماند.